Steinach

 

In het fraaie Wipptal, dat vanaf Innsbruck naar de Brennerpas loopt, ligt even voor Italië Steinach am Brenner. Dit fraaie Alpendorp ligt op een hoogte van 1050 meter in een heerlijke zonnige en sneeuwzekere omgeving. Vanaf de Brennerautobahn is het vanuit de afslag Matrei nog een kleine 5 kilometer over de oude Brennerstrasse. Ook de Alpenexpress stopt op het station van Steinach.

Het aanbod aan skipistes in Steinach biedt elk wat wils. Er is een gondelbaan en er zijn stoeltjes- en sleepliften die toegang geven tot blauwe, rode en zwarte pistes. In het overzichtelijke skigebied hoef je niet bang te zijn dat je vrienden of kinderen niet terug kunt vinden in de massa. Hoewel Steinach zeer sneeuwzeker is, zijn de pistes voorzien van een milieuvriendelijke kunstsneeuwinstallatie.

    

Zowel beginners als gevorderden kunnen in Steinach uitstekend uit de voeten. Daarnaast zijn de prijzen van accomodaties, lift en andere voorzieningen heel redelijk in vergelijking met andere skioorden. De Tiroler gastvrijheid presenteert zich in Steinach op haar best. Niet voor niets viert de Steinacher VVV regelmatig jubilea van 10, 20 en 30 jaren trouw bezoek.
Het Wipptal en het ter hoogte van Steinach van daar uit afbuigende Gschnitztal behoren tot de mooiste dalen van Tirol. In de zomer is Steinach een ideaal startpunt voor prachtige bergwandelingen of mountainbike-tochten en ander vertier. Door de sneeuwzekere ligging en goede voorzieningen is Steinach in de winter een puik skigebied.

    

Voor onderdak staan vele goede hotels, fraaie appartementen en prima kamers met ontbijt tot uw beschikking. Vele daarvan bieden u tevens de “Wippkarte” aan. die fungeert niet alleen als ski-pas voor de liften in Steinach en Gries, maar geeft tevens korting bij verschillende winkels, en ook bij de liften van het nabij gelegen skigebied op de Stubaier Gletscher.

Steinach am Brenner heeft ook een prima skischool. Hansi en zijn team staan graag voor u klaar!

Link: Het Wipptal op Bergwijzer